Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monika Felten
De Saga van Thale # 2: Elfenkracht

In dit tweede boek van De saga van Thale passeert de jonge Kiany trots en gelukkig de poort van de stad Nimrod, waar zij als novice zal toetreden tot de orde van de Goede Godin. Eindelijk is ze aangekomen op de plek waar haar legendarische voorouder Sunnivah ooit de Duistere Heer weerstond. Haar vreugde is evenwel van korte duur.

In Nimrod wordt Kiany onophoudelijk door angstaanvallen en nachtmerries geplaagd. De priesteressenmoeder beschouwt de dagelijkse kwellingen als een vorm van heimwee en overweegt zelfs Kiany terug te sturen naar huis. Als dan ook nog eens de zwaarbewaakte, magische amulet van Sunnivah wordt gestolen en het gerucht de ronde doet dat de boze Asco-Bahrran is opgestaan en op weg is naar de vestingstad, lijkt de toekomst uitzichtloos.

In het oog van deze naderende storm vinden zij elkaar: Kiany krijgt steun en hulp van een witte dru´denheer en een dappere elfenkrijgster. Alledrie zijn ze bezorgd over het voortbestaan van de wereld zoals zij die kennen en liefhebben. Alledrie zijn ze het er ook over eens dat alleen handelend optreden licht in de duistere toekomst kan brengen. En dat gebeurt. Maar lange tijd blijft het de vraag of Kiany en haar medestanders uiteindelijk hun aangrijpende avonturen aan hun nageslacht zullen kunnen doorvertellen...

Over de auteur:
Monika Felten (1965) won met de trilogie De Sage van Thale tweemaal de Deutscher Phantastik Preis.  Met deze trilogie brak ze door naar het grote publiek. Felten wordt momenteel beschouwd als de belangrijkste vrouwelijke vertegenwoordiger van het oorspronkelijke Europese fantasy-verhaal. Ze woont met haar echtgenoot en twee zonen op het platteland in de omgeving van Kiel.

Eerder verscheen van Monika Felten bij Luitingh Fantasy Koningin van de Zwaarden. Boek drie van De Sage van Thale zal verschijnen in 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elfenkracht
Auteur: Monika Felten
Oorspronkelijke titel: Die Macht des Elfenfeuers
Serie: De Saga van Thale
Tweede deel
Uitgeverij Luitingh
ISBN: 978 90 245 3081 6
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: november 2009


Kijk hier voor het eerste deel van deze serie

Kijk hier voor Koningin van Zwaarden
 


Heb jij een mening over de boeken van Monika Felten?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Monika Felten. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van haar boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven