Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy


 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Paul Evanby
Het Levend Zwart # 2: De Vloedvormer

Tien jaar na het einde van de oorlog geniet het land Weltryck van een ongekende voorspoed. De jonge Pyrgar is een talentvol machinescrypturist met een veelbelovende loopbaan voor zich. Maar wanneer hij een opdracht aanneemt voor een klant met connecties in de schemerige onderwereld van de stad Tenwalle, wordt zijn leven plotseling een stuk ingewikkelder. Er zijn krachten aan het werk waarvan hij nooit het bestaan vermoed had.

En dan begint het water te stijgen. Als de dreiging van onderzee de landbewoners om de voeten spoelt en het zoeken naar de mysterieuze Vloedvormer een aanvang neemt, komt er een verschrikkelijk geheim aan het licht, een geheim dat onontkoombare gevolgen zal hebben, voor alle volkeren boven water - maar ook voor die eronder.
 

Over de auteur:
Paul Evanby schrijft fictie, muziek en software. Zijn eerste verhalen verschenen vanaf 1985 in de reeks Ganymedes-bundels van A.W. Bruna & Zn. In 1988 won hij meteen, als jongste auteur ooit, de Millenniumprijs (later: Paul Harland Prijs). Sindsdien heeft hij een bescheiden oeuvre geproduceerd dat onder verschillende pseudoniemen gepubliceerd is in diverse anthologieŽn, collecties en tijdschriften, zoals de Ragnarok-bundels van Babel Publications, de Zwartboeken van Verschijnsel, Holland SF, Waen Sinne en meer.

In 1995 verscheen Systems of Romance, een bundel met Engelstalige verhalen van zijn hand in samenwerking met de vroegtijdig gestorven schrijver Paul Harland: een collectie die in Groot-BrittanniŽ onthaald werd met lovende kritieken. In 2003 verscheen bij Babel de collectie GŲdel Slam, een bundeling van elf Nederlandstalige verhalen. Deze bundel bevat ook het verhaal waarmee hij in 2001 voor de tweede keer de Millenniumprijs won.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Vloedvormer
Auteur: Paul Evanby
Serie: Het levend zwart
Tweede deel
Uitgeverij Mynx
ISBN: 978 90 225 5508 8
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: november 2010

Kijk hier voor deel 1: De Scrypturist
 


Heb jij een mening over de boeken van Paul Evanby?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Paul Evanby. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

Terug naar boven