Skip to: site menu | section menu | main content

 

Currently viewing: www.ezzulia.nl » Fantasy

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Francesco Dimitri
Alice in Stoomland

Ben, een jonge man uit het hedendaagse Londen, lijdt aan het Alice in Wonderland-syndroom, een werkelijk bestaande ziekte die zijn waarneming be´nvloedt en hallucinaties tot gevolg heeft. Hij verdient zijn brood met het lezen van manuscripten. Een anonieme auteur e-mailt hem een verhaal getiteld Alice’ avonturen in Stoomland.

Het is het verhaal van Alice Liddell, een jonge antropologe die in een Victoriaans, steampunk Londen woont, waar geavanceerde machines op stoom werken. Alle uitlaatgassen die deze machines uitspuwen worden buiten Londen gedumpt achter een hoge muur, waar zich het Stoomland bevindt.

De uitlaatgassen, die Stoomsel worden genoemd, vormen een dichte en zware mist. Het Stoomsel veroorzaakt lichaamsmutaties en heeft de levende wezens in Stoomland aangetast, zowel fysiek als mentaal. Alice verlaat de grote stad om de mutanten van Stoomland te onderzoeken.

In Alice in Stoomland combineert Dimitri de klassieke elementen uit Alice in Wonderland met fantastische creaturen en andere, beroemde verhalen en legendes tot een hoogst originele, innoverende steampunk fantasy.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alice in Stoomland
Auteur: Francesco Dimitri
Oorspronkelijke titel: Alice nel paese della VaporitÓ
Uitgeverij WB Fantasy
Vertaling: Miriam Bunnik
ISBN: 978 90 284 2432 6
Paperback
Prijs: € 19,90
Verschenen: oktober 2011

 


Heb jij een mening over de boeken van Francesco Dimitri?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Francesco Dimitri. Of waar je in discussie kan met andere liefhebbers van zijn boeken.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 


 

 

 

 

Terug naar boven