Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Columns

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Gouden schaduw

Door Marelle Boersma


Het lijkt wel of deze winter grijzer is dan voorgaande jaren. Somber koud weer, druilerige regen, sterke windvlagen die om de flat huilen en een zonnetje dat blijft steken achter dikke grijze wolken. Niet echt een stimulans om naar buiten te gaan. Ik blijf dus steeds vaker tijdens de lunchpauze achter mijn bureau zitten en kruip `s avonds op mijn avondrode bank met een dikke trui en een warme kop koffie. De verwarming staat hoger dan andere jaren. De energie, die ik normaal gesproken volop heb, is verdwenen in de grijze massa die in mijn hoofd zeurt. Vermoeidheid is het gevoel dat overheerst. 

Het afgelopen jaar was een zwaar jaar, met meer dalen dan pieken. Het leek alsof de zon het deze zomer af liet weten. In september heb ik afscheid moeten nemen van mijn zusje. Bijna twee jaar heeft ze gevochten om bij ons te kunnen blijven. Tevergeefs.
Ze was een hoogbegaafde vrouw, met een topfunctie in het bedrijfsleven, en daarnaast een liefdevolle moeder voor twee nog jonge kinderen. Maandenlang zijn we op zoek geweest naar medische mogelijkheden, nieuwe therapieŽn, genezing. Helaas.
Het was een harde ervaring om haar machteloosheid te moeten delen en de toenemende afhankelijkheid te zien. Maar ze glom van warmte als ze bezoek kreeg, een stralende glimlach als welkom en ze genoot van onze aanwezigheid. Wat fantastisch als iemand zo positief kan blijven! Ik ben waanzinnig trots op haar en dat maakte de zorg, die we haar tot het laatst toe hebben kunnen geven, zo de moeite waard! 

Ik kijk naar buiten en zie opeens de zon kracht vinden om die grijze wolken even opzij te duwen. Zo moet het dus.
Er ligt een nieuw jaar voor me, vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Mijn nieuwe boek staat op het punt te verschijnen. Goed nieuws waarvan ik kan genieten en wat ik zeker ga vieren. Plannen voor een volgend boek liggen klaar, de eerste hoofdstukken zijn al geschreven. Schrijven helpt, dat weet ik uit ervaring. Niets is mooier dan een eigen wereld te creŽren en daarin die machteloosheid niet het hoofd te hoeven bieden. Want schrijven geeft macht. 

Ooit komt er een boek over twee zusjes en hun moeder. De eerste ideeŽn over mogelijke verhaallijnen hebben we zelfs samen nog besproken, toen er nog positief nieuws was. Een werktitel was er al: Gouden Schaduw. Maar nu is het voor mij nog te vroeg. Komende zomer ga ik de beslissing nemen of ik, naast mijn thrillers, aan een roman ga beginnen. Misschien kan ik zelfs tijdelijk minder werken om mezelf die ruimte te geven. In de zomer, als de zon weer vaker te zien zal zijn. Schrijven is macht. En als het aan mij ligt, wordt het een prachtige zonnige zomer. 

Machteloosheid
zo positief gedragen
kleurt deze schaduw
goud.


Zondag 3 februari 2008.

Marelle Boersma is auteur van de thrillers Nephila's Netwerk (2005), Stil Water (2006) en Complex (2007).  Haar vierde thriller, Schaduwspelen, zal binnenkort verschijnen.

 

Heb je een mening over deze column?
Op het forum van Ezzulia is een topic over de columns van Marelle Boersma. Geef daar je mening of discussieer met andere bezoekers van Ezzulia.

Kijk hier voor het speciale topic.

 

Meer columns? Kijk dan hier.

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar boven