Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Christian Frascella
Zeven kleine criminelen

Ze waren allemaal ongeveer twaalf jaar oud toen ze besloten de plaatselijke bank te beroven. Het idee kwam van Billo en Gorilla. Na afloop van een partijtje voetbal op het plein, terwijl ze zich, uithijgend, opfristen aan het fonteintje, had Billo het ook bij de anderen geopperd. ‘Wat zouden jullie ervan zeggen als we eens wat geld verdienden?’ Ranacci had hem wantrouwend aangekeken. ‘Hoe bedoel je?’ Ranacci liep altijd ergens op te kauwen. Billo was serieus. ‘Ik heb erover nagedacht. We hebben allemaal geldproblemen, behalve Corda dan…’

Tijdens de zomer van 1985, in een dorpje in Midden-Italië, besluiten zeven onafscheidelijke vrienden om de plaatselijke bank te overvallen. De leider van de groep, Billo, heeft een plan: ‘We leggen het aan met de serveerster uit het café, stoppen een slaappil in de koffie die bestemd is voor de bewaker van de bank en we worden allemaal rijk!’ De andere vrienden hebben zo hun bedenkingen. Uiteindelijk stemt iedereen toch in met het plan en worden de voorbereidingen getroffen: neppistolen die niet van echte te onderscheiden zijn, bivakmutsen, een vluchtplan en natuurlijk de slaappil. Maar nog voor de vrienden hun plan kunnen uitvoeren, is een echte overvaller hen voor. Volgens de geruchten is De Mexicaan terug.
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeven kleine criminelen
Auteur: Christian Frascella
Oorspronkelijke titel: Sette piccoli sospetti
Vertaling: Henrieke Herber
Uitgeverij Moon
ISBN: 978 90 488 1162 5
Paperback
Leeftijd: 15+
Prijs: € 17,95
Verschenen: oktober 2011       

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

       

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de jeugdboeken van Christian Frascella.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven