Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Guy Gavriel Kay
Ysabel

De Provence: een schitterend landschap, eeuwenoude steden, bijzondere archeologische locaties en een bloedige historie. Guy Gavriel Kay situeerde er deze roman waarmee hij een nieuwe richting insloeg en definitief doorbrak. Ysabel toont aan dat geschiedenis – van een cultuur en een familie – zich niet laat begraven.

De vijftienjarige Ned Marriner is met zijn beroemde vader op werkvakantie in Zuid-Frankrijk. Terwijl zijn vader de kathedraal Saint-Saveur fotografeert, gaat Ned het gebouw in. Daar ontmoet hij de aantrekkelijke Kate Wenger. In de kathedraal zien ze een man met een mes uit een onderaardse ruimte glippen.

Wat ze daar aantreffen verontrust en intrigeert hen mateloos. Op het spoor van een oeroud geheim bezoeken ze op Allerzielen een Keltisch fort. Daar worden ze pionnen in een mystiek conflict dat steeds weer oplaait en de geschiedenis van de streek al 2500 jaar bepaalt. Hun wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.
 

‘De historische details, de beeldende schrijfwijze en de fascinerende personages zullen zowel de fantasylezers als het grote publiek aanspreken.’
Publishers Weekly 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ysabel
Auteur: Guy Gavriel Kay
Oorspronkelijke titel: Ysabel
Vertaling: Renée Vink
Uitgeverij De Vliegende Hollander
ISBN: 978 90 495 0042 9
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: november 2009

Zie ook: Uitgeverij De Vliegende Hollander

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Guy Gavriel Kay.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven