Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Kasper van Kooten
Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel

Klaas leeft in het goede lichaam, maar in de verkeerde tijd. Zo voelt dat al jaren. Zijn avontuurlijke opa vaart in de roaring twenties mee op de Holland-Amerika Lijn. In New York raakt deze scheepsjongen verslingerd aan de opzwepende wereld van jazz, dans en vaudeville.

Een halve eeuw later verhaalt hij zijn kleinzoon van een zekere Jackie Fontanel. Een sprookjesachtige legende. Na de dood van zijn grootvader - zijn beste vriend en grootste voorbeeld - probeert Klaas zijn opa's savoir-vivre te doorgronden. Hij trekt zijn sporen na en doet verbijsterende ontdekkingen.

Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel is een meeslepend verhaal over de afspraken die je met het leven kunt maken, en daarnaast een intrigerende familiegeschiedenis.

De debuutroman Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel vormt de basis voor Kasper van Kootens nieuwe theatervoorstelling, die in het najaar van 2011 in première gaat.

Kasper van Kooten (1971) is cabaretier, acteur, muzikant en schrijver. Hij speelde onder andere in All Stars, Toscane en De co-assistent. Hij ontving een Zilveren Harp voor zijn muziek en werd genomineerd voor De Poelifinario en de Neerlands Hoop Cabaretprijs met zijn cabaretprogramma’s Veelvraat en Geestdrift.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel
Auteur: Kasper van Kooten
Uitgeverij Querido
ISBN: 978 90 214 4155 9
Paperback
Prijs: € 18,95
Verschenen: november 2011
 

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier
        

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Kasper van Kooten.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven