Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Alan Glynn
Winterland

In Dublin gaat een schok door de zakenwereld, de politiek en de onderwereld als in één nacht twee mannen met dezelfde achternaam uit dezelfde familie om het leven komen. De ene als slachtoffer van een geplande moordaanslag, de andere als - zoals het lijkt - slachtoffer van een verkeersongeluk. Toeval? Wel volgens de officiële versie.

Maar wanneer Gina Rafferty, een familielid van beide doden, vragen begint te stellen, verandert dit plaatje al snel. Gina is kapot van dit grote verlies, maar haar verdriet wordt al gauw overschaduwd door woede als ze steeds maar weer te horen krijgt dat het allemaal toeval was, dat geweld in het criminele milieu vaak voorkomt en dat er elke dag mensen in het verkeer omkomen.

Ondanks herhaalde waarschuwingen dat ze beter haar mond kan houden, gaat Gina volhardend door in haar poging een verband tussen de twee doden te leggen. Met als gevolg dat bepaalde machtige personen zich in het nauw gedreven beginnen te voelen. Want Gina stuit op een netwerk van politieke intrige, corruptie en liquidaties in de onderwereld, allemaal in verband te brengen met een grootscheeps bouwproject, Richmond Plaza. Naarmate er meer slachtoffers vallen wordt duidelijk dat er sprake is van een doofpotaffaire die meer dan een kwart eeuw in de tijd teruggaat.
 


Ezzulia aanrader week 6 - 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Winterland
Auteur: Alan Glynn
Oorspronkelijke titel: Winterland
Uitgeverij Karakter
Vertaling: Martin Jansen in de Wal
ISBN: 978 90 452 0392 8
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: januari 2012


Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

     

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Alan Glynn.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.
 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven