Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Gary Shteyngart
Supertriest waargebeurd liefdesverhaal

Amerika in de nabije toekomst. Het land is failliet en in oorlog met Venezuela. Central Park is uitgegroeid tot een getto, en iedereen loopt verplicht rond met een äppärät – een innovatief device waarmee alle persoonsgegevens – van je inkomen en je gezondheidsstatus, met wie je het laatst het bed hebt gedeeld, wat je het laatst hebt gekocht tot hoe sexy je gerankt wordt – voor de hele wereld zichtbaar zijn geworden.

In deze wereld woont Lenny Abramov, een 38-jarige romanticus van joodse afkomst, die zich weigert te conformeren aan de nieuwe tijd. Hij leest nog boeken van papier, een vreemde, stinkende bezigheid die niemand om hem heen lijkt te begrijpen – en is geobsedeerd door de veel jongere en beeldschone Eunice Park die hij ontmoet tijdens een werkbezoek in Rome.

Eunice, een 24-jarige van Koreaanse afkomst, trekt direct bij Lenny in. Niet omdat ze verliefd is, maar omdat ze niet goed weet hoe ze haar leven anders moet inrichten. En terwijl zij worstelt met haar gewelddadige vader, een bemoeizuchtige moeder en een Amerika zonder toekomstperspectieven, probeert Lenny op onhandige en klassieke wijze Eunice voor zich te winnen en haar ervan te overtuigen dat in deze maatschappij de bevoorrechten wellicht het eeuwige leven hebben maar de armen snel zullen sneuvelen.

Kan liefde de planeet behoeden voor een catastrofe?
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Supertriest waargebeurd liefdesverhaal
Auteur: Gary Shteyngart
Oorspronkelijke titel: Super sad true love story
Uitgeverij Lebowski
Vertaling: T. Heuvelmans
ISBN: 978 90 488 1263 9
Paperback
Prijs: € 19,90
Verschenen: maart 2012

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

         

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Gary Shteyngart. 

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven