Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Elle van Rijn
Mijn ontvoering

De geruchtmakende ontvoering van Toos van der Valk.

Op 27 november 1982 werd Nederland opgeschrikt door de ontvoering van Toos van der Valk, de vrouw van Gerrit van der Valk. Toos van der Valk is op dat moment 52 jaar oud, en moeder van 7 kinderen. Samen met haar man bestierde zij het eerste motel-restaurant van Van der Valk in Nuland. Ze werd uit haar woning in Nuland ontvoerd door vier Italiaanse mannen, terwijl Gerrit boven lag te slapen, en meegenomen naar een flat in BelgiŽ, waar ze bijna drie weken vastgeketend in een tentje werd vastgehouden. Na betaling van 13 miljoen gulden losgeld werd Toos in de buurt van Eindhoven vrijgelaten.

Toos van der Valk was de eerste bekende vrouw die ontvoerd werd in Nederland. Nog altijd is het een van de meest geruchtmakende ontvoeringszaken, die het land weken in zijn ban hield. Nu, bijna dertig jaar later, vertelt Toos voor het eerst haar hele verhaal aan Elle van Rijn, die er een spannend en uitermate aangrijpend boek over heeft geschreven.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn ontvoering
Auteur: Elle van Rijn
Uitgeverij Artemis & co.
ISBN: 978 90 472 0245 5
Paperback
Prijs: € 19,95
Verschenen: november 2011
 

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier
        

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Elle van Rijn.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven