Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Patrick White
De lotgevallen van een pionier

Stan Parker probeert met zijn vrouw een bestaan op te bouwen in de wildernis, die al moet wijken voor het steeds verder uitdijende Sydney. In dit breed opgezette verhaal komen alle aspecten van het menselijke bestaan aan de orde, er is verdriet en vreugde, wanhoop en ergernis, en Stan Parker blijft op zoek naar de spirituele betekenis en Gods bedoeling met dit alles.

De lotgevallen van een pionier is de Great Australian Novel, waarin Patrick White het leven van drie generaties pioniers in Australië schildert, met aandacht voor klassiek Australische rampen als bosbranden, verdwenen kinderen en handelsreizigers, en alledaagse gebeurtenissen als geboorte en dood, winst en verlies.

De lotgevallen van een pionier bracht White de Nobelprijs voor Literatuur en internationale roem, en het verscheen in meer dan twintig talen. Deze vertaling van Guido Golüke is de eerste vertaling in het Nederlands.
  Ezzulia aanrader week 30 - 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lotgevallen van een pionier
Auteur: Patrick White
Oorspronkelijke titel: The Tree of Man
Uitgeverij Atlas Contact
Vertaling: Guido Golüke
ISBN: 978 90 450 1340 4
Gebonden
Prijs: € 49,95
Verschenen: juli 2012

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

     

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Patrick White.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.
 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven