Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Brendan DuBois
De laatste dagen van Amerika

Wat als Amerika opnieuw getroffen wordt door een aanslag?

Alleen deze keer komt het machtigste land ter wereld de klap niet meer te boven…

Een nieuwe terroristische aanslag heeft de Verenigde Staten op hun grondvesten doen schudden. De bevolking is massaal de steden ontvlucht en door tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen is het land uiteengevallen. Zwaarbewapende milities hebben het heft in handen genomen en de regering staat machteloos.

Samuel Simpson, een jonge Canadese journalist, staat voor een onmogelijke taak. Samen met de Nederlandse arts Miriam van der Pol en vijf anderen moet hij bewijs zien te vinden voor de massamoord waaraan een groep gearresteerde militieleiders zich schuldig zou hebben gemaakt. Als het VN-team dit bewijs niet binnen een week kan leveren, moeten de oorlogsmisdadigers worden vrijgelaten.

Wanneer Samuel erachter komt dat er een verrader in hun midden is, lopen de spanningen op. Iemand probeert niet alleen het bewijs waarnaar ze op zoek zijn te verdoezelen, maar is tevens van plan de overige teamleden te vermoorden.

De laatste dagen van Amerika is een intelligente, indringende thriller over de gevolgen van een aanslag die een westerse samenleving uiteen doet vallen. De Amerikaanse journalist Brendan DuBois laat op angstaanjagende en verrassende wijze zien waartoe doodgewone mensen in staat zijn als ze in een (burger)oorlog verzeild raken. Een confronterend, realistisch, maar uiteindelijk ook hoopgevend beeld van de moderne mens.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste dagen van Amerika
Auteur: Brendan Dubois
Oorspronkelijke titel: Twilight
Uitgeverij AW Bruna
ISBN: 978 90 229 9185 5
Paperback
Prijs: € 17,95
Verschenen: januari 2010 

Zie ook: Uitgeverij AW Bruna

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Brendan DuBois.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven