Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Lesley-Ann Jones
Freddie Mercury - De definitieve biografie

Op 5 september 1946 komt Freddie Mercury als Farrokh Bulsara op Zanzibar ter wereld. Zijn Indiase ouders besluiten in 1963 naar Londen te verhuizen om hun zoon betere kansen te geven. In 1970 - Farrokh heeft zijn naam inmiddels veranderd in Freddie Mercury - komt hij via een vriend terecht bij het studentenbandje Queen. De rest is natuurlijk geschiedenis: in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw groeide Queen uit tot een van de bekendste rockgroepen ooit en hoewel ze werden verguisd door de pers, droegen de miljoenen fans hen op handen.

Nu, twintig jaar na Mercury's dood, kunnen zijn vrienden en medebandleden, die in eerste instantie te zwaar in de rouw waren, eindelijk openhartig praten en terugblikken op die vreemde, mysterieuze, maffe en innig geliefde Freddie. Lesley-Ann Jones heeft onbeperkte toegang gekregen tot alle archieven en interviewde Brian May, Roger Taylor, Kim Wilde, Simon Napier-Bell, Steve Levine, Tony Hadley en vele anderen en schreef met volledige medewerking van alle betrokkenen deze ultieme biografie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Freddie Mercury: De definitieve biografie
Auteur: Lesley-Ann Jones
Oorspronkelijke titel: Freddie Mercury: The Definitive Biography
Uitgeverij De Boekerij
Vertaling: Inger Limburg en Tjitske Zuiderbaan
ISBN: 978 90 225 6148 5
Gebonden
Prijs: € 19,95
Verschenen: november 2011

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

         

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Lesley-Ann Jones

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven