Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Robin Hobb
Drakenbloed

De hoofdrolspelers in De Kronieken van de Wilde Regenlanden wacht een schimmige toekomst. Niets is zeker. De draken en hun drakenhoeders die via de Wilde Regenrivier de mythische Ouderlingenstad Kelsingra wisten te bereiken, zijn immers verzeild geraakt in een wereld die eindeloos weergalmt van een aenonlange geschiedenis, nu vol gevaren die tot ongelofelijke avonturen leiden.

Al wat vaststaat is dat de confrontatie tussen de draken van Kelsingra en de wrede hertog Chalced onvermijdelijk is. In zijn nietsontziende drang tot overleven is de vreeswekkende hertog bereid om over lijken te gaan... draken, Ouderlingen, het is hem om het even. Sintara en haar mede-draken, geholpen door hun hoeders Thymara, Tats en Rapskal, laten dit niet over hun kant gaan en er brandt een strijd los die de wereld van de Wilde Regenlanden op haar grondvesten doet schudden.

En Tintaglia? Gekweld door martelende pijnen slaagt ze erin het luchtruim te kiezen en begint aan een wanhopige vlucht, misschien wel haar laatste. Want Tintaglia is op weg naar huis...

De Amerikaanse schrijfster Robin Hobb heet in werkelijkheid Megan Lindholm. Na een studie communicatie wetenschappen aan de universiteit van Denver schreef ze onder haar eigen naam een indrukwekkend oeuvre bijeen, van urban tot traditionele, tot prehistorische fantasy. De erkenning van haar talent kwam pas toen ze onder het pseudoniem Robin Hobb begon te schrijven en het eerste deel van De Boeken van de Zieners - Leerling en Meester - verscheen. Nu, vijftien jaar later, is Robin Hobb een van de succesvolste en oorspronkelijkste fantasyschrijvers van de afgelopen eeuw.

Met dit boek, Drakenbloed, wordt de tetralogie De Kronieken van de Wilde Regenlanden, waarvan inmiddels Drakenhoeder, Drakenziel en Drakenstad zijn verschenen, besloten. In dit vierluik keert Robin Hobb terug naar de wereld van De Boeken van de Levende Schepen en de novelle De thuiskomst. Op overtuigende wijze maakt zij in dit hoogtepunt van schrijverschap en oorspronkelijke fantasyverbeelding duidelijk waarom haar boeken wereldwijd als de top in eigentijdse fantasyvertelkunst worden beschouwd.

Zowel Drakenstad als Drakenbloed beleven hun wereldpremičre in Nederland. Deel drie verschijnt pas in het voorjaar van 2012 in de oorspronkelijke, Engelstalige uitgave. Drakenbloed staat gepland voor 2013.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drakenbloed
Auteur: Robin Hobb
Oorspronkelijke titel: Blood of Dragons
Serie: De Kronieken van de Wilde Regenlanden
Vierde deel
Uitgeverij Luitingh
Vertaling: Fred en Eric Karreman
Gebonden
Prijs: € 24,95
Verschenen: december 2011

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

         

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Robin Hobb

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven