Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

John Lawton
Black-out

In Black-out staat opnieuw inspecteur Troy voor een intrigerende zaak die speelt in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog.

De Luftwaffe voert in 1944 een laatste wanhopige aanval op Londen uit om het moreel van de inwoners te breken. De nacht is inktzwart, de Londenaren vluchten naar de schuilkelders van de verduisterde stad. Maar de gewone misdaad tiert even welig als in andere tijden en sergeant Frederick Troy van de politie wordt door een aantal straatschoffies in East End geconfronteerd met een gevonden arm. Door het uitloven van een beloning vinden deze jochies vervolgens ook het verkoolde, van ledematen ontdane lijk.

Analyse wijst uit dat het slachtoffer een Duitser is en er blijken meer buitenlanders verdwenen te zijn. Voor Troy, zoon van een welgestelde Russische emigrant, is dit het startsein voor de jacht op de dader. Daarbij wordt hij bijgestaan door twee vrouwen: lady Diana Brack, een forse, majestueuze schoonheid met een duister verleden, en de Amerikaanse sergeant Larissa Tosca, nog geen anderhalve meter lang met een figuur als een zandloper en een raspend New Yorks accent.

Maar staan de vrouwen wel aan zijn kant? En welke vrouw doet het meest haar best om Troy te versieren? En om welke reden? Tijdens de speurtocht zal Troy zowel de jager als de gejaagde zijn. In een wereld vol staatloze vluchtelingen, militaire inlichtingendiensten, volle metrostations, ondoordringbare mist en corruptie tot in de top van het Geallieerde Hoge Commando ontwikkelt zich een duizelingwekkend plot.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black-out
Auteur: John Lawton
Oorspronkelijke titel: Black Out
Uitgeverij Karakter
Vertaling: Joost de Wit
ISBN: 978 90 452 0123 8
Paperback
Prijs: € 12,95
Verschenen: oktober 2011

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

         

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van John Lawton

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven