Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Kristin Cashore
Bitterblauw

Wegsluipen was een vorm van bedrog. Hetzelfde gold voor vermommen. Vlak na middernacht, gekleed in een donkere broek en met Vos' cape om, sloop de koningin haar woonvertrekken uit, en stapte een wereld binnen van verhalen en leugens.

Bitterblauw, koningin van Monsea, raakt in de ban van de wereld buiten de kasteelmuren. Overdag proberen haar raadsmannen het verleden angstvallig voor haar verborgen te houden, maar 's nachts komt ze meer en meer te weten over de heerschappij van haar vader, koning Leck. Bitterblauw wist dat haar vader niet geliefd was, maar het begint haar te dagen dat haar koninkrijk vijfendertig jaar lang is handen is geweest van een krankzinnige. En dat ze, om de wonden te helen, dieper en dieper moet graven in de herinneringen die haar adviseurs zo wanhopig proberen te vergeten.

Bitterblauw speelt zich af in de zeven koninkrijken zes jaar na De gave van Katsa. Bitterblauw is de zestienjarige hoofdpersoon en Katsa, Po, Giddon, Helda en andere karakters uit De gave van Katsa zullen in dit boek ook weer hun opwachting maken.

In Bitterblauw komen de verhalen van De gave van Katsa en Verraad in de dalen samen in een met actie beladen apotheose.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bitterblauw
Auteur: Kristin Cashore
Oorspronkelijke titel: Bitterblue
Uitgeverij Full Moon
Vertaling: Selma Soester
ISBN: 978 90 488 1340 7
Paperback
Prijs: € 17,95
Verschenen: september 2012

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

       

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Kristin Cashore.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven