Skip to: site menu | section menu | main content

 

 
Currently viewing: www.ezzulia.nl » Aanbevelingen

 


 

 

Quentin Bates
Bevroren tegoeden

'Grimmig als de IJslandse winter... een must voor de lezers van Indridason!' - S. J. Bolton

Gunnhildur Gisladottir, beter bekend als Gunna, staat aan het hoofd van het politieteam in het dorpje Hvalvík in het zuidwesten van IJsland. Gunna is toegewijd en getalenteerd, maar omdat ze een vrouw 'van zekere leeftijd' is, is ze wat carričre betreft voorbijgestreefd door een aantal ambitieuze mannelijke collega's, die nu op aantrekkelijker posten zitten.

Als er een lijk aanspoelt in de haven van het anders zo doodstille Hvalvík is de druk op Gunna om dit geval van verdrinking snel af te handelen groot. Toch ontkomt ze niet aan de indruk dat de dood van de man geen ongeluk was en verdiept ze zich in de reconstructie van de laatste uren van zijn leven.

De zaak voert haar naar de zakenwereld van Reykjavík, vol dubieuze zakendeals, corrupte overheidsdienaren en geweld. Gunna voelt zich al snel geďsoleerd en onwelkom in deze vijandige omgeving, maar toch zet ze door, vastbesloten uit te vinden waarom een jongeman in een donkere nacht verdronk, meer dan honderd kilometer van waar hij eigenlijk had moeten zijn - en waarom...   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevroren tegoeden
Auteur: Quentin Bates
Oorspronkelijke titel: Frozen Out
Uitgeverij Karakter
Vertaling: Peter de Rijk
ISBN: 978 90 452 0035 4
Paperback
Prijs: € 10,00
Verschenen: maart 2012    

Het startpunt voor onze aanbevelingen: klik hier

       

 

 


Heb jij een mening over dit boek of deze auteur?

Op het forum van Ezzulia hebben wij een speciaal topic waar je terecht kan met je mening over de boeken van Quentin Bates.

Kijk hier voor het speciale topic op het Ezzulia forum.

 

 

 

Terug naar boven

 

 

Terug naar boven